- Afla care este regulamentul in privinta uniformeai in scoala ta si cauta amnuntit orice portita de scapare.Masura in care vei putea sa-ti personalizezi uniforma depinde de cat de stricta este scoala in care inveti. Nu exagera, ca sa nu risti vreo sanctiune!
- Majoritatea scolilor nu insista in privinta unei anumite marimi sau lungimi-atata vreme cate acestea sunt de bun-simt. De exemplu,daca it plac hainele largi, opteaza pentru un sacou cu o marime mai mare, astfel incat stilul sa para lejer.
- Daca trebuie sa porti o cravata, gandeste-te cum ai putea s-o legi-poate ca iti place foarte scurta, cu nod gros, sau poate ca preferi sa fie mai lunga, cu nod subtire. Exoperimenteaza.
- Verifica daca exista oferte pentru uniforme second-hand. Majoritatea scolilor organizeaza asa ceva anual. Croiala uniformelor scolare se schimba cate putin de la un an la altul si ar fi posibil ca tu sa preferi stilul "vintage" al unor piese second-hand in locul celor care se gasesc in mod normal in magazine.
- Afla care sun obiectele pe care ti se permite sa le aleg singura si exprima-ti gustul personal prin intermediul lor. De pilda, rucsacurile pot fi transformate cu un sirag de brelocuri decorative, pantofii pot fi modernizati adaugandu-le panglici colorate, iar coafura poate fi inviorata cu diferite clame si bentite.
- Daca scoala ta insista doar asupra anumitor culori, si nu asupra unor obiecte de imbracaminte specifice, atunci chiar ca ai noroc. Atata vreme cat respecti culorile impuse , vei avea posibilitatea sa experimentezi o seire intreaga de stiluri.
- Afla cand este cel mai probabil ca profesorii sa impuna reguli in privinta uniformelor. De exemplu,s-ar putea sa fie OK ca tinuta sa fie mai lejera in momentele de respiro, atata vreme cat te pui la punct pentru intalnirile oficiale.
- Tine minte- ceea ce conteaza cu adevarat este personalitatea ta, nu hainele pe care le imbraci.
duminică, 14 noiembrie 2010
Cum sa-ti personalizezi uniforma scoalara fara ca profesorii sa observe
Poti sa-ti exprimi propiul stil chiar daca trebuie sa porti o uniforma scolara.Iata cum trebuie sa procedezi, fara sa risti vreo pedeapsa.
Cum sa flatezi o prietena
O componenta esentiala a elegantei si stilului este si sa-i faci pe oamenii din jurul tau sa aiba o parere foarte buna despre ei.De aceea, nu te concentra numai asupra ta-adauga personalitatii tale o aura de amabilitate. Nu uita sa le faci complimente prietenilor si colegilor de clasa, scotandu-le in evidenta calitatile, si in curand vei observa ce parere buna vor avea despre ei.
LUCRURI PE CARE AR TREBUI SA LE SPUI
LUCRURI PE CARE N-AR TREBUI SA LE SPUI
LUCRURI PE CARE AR TREBUI SA LE SPUI
- Parul tau arata foarte bine.
- Imi plac desenele tale
- Esti foarte talentata.
- Asa chiar iti pui in valoare ochii.
- Ai un scris foarte frumos.
- Esti asortata perfect.
- Ce buna esti la sport!
LUCRURI PE CARE N-AR TREBUI SA LE SPUI
- E complet demodat!
- Pune-te la curent cu ce se poarta!
- N-ar trebui sa mai porti culoarea asta.
- Cu ce naiba te-ai imbracat?
- Ha ha ha ha ha ha ha!
Cum sa cobori treptele
O parte esentiala a elegantei o reprezinta impresionarea audientei si nu exista vreo modalitate mai potrivita decat o intrare spectaculoasa. Fie ca sosesti la un bal sau doar incerci sa-ti lasi prietenii de la scoala cu gura cascata, coborarea treptelor cu stil si gratie poate face o impresie grozava.Iata cateva sugestii pentru a-ti face o intrare monumentala si pentru a evita orice alunecari,rasturnari sau cazaturi penibile.
- Opreste-te in capul scarilor si uita-te increzatoare in incapere, timp de cateva secunde, pana ce toata lumea se intoarce sa te priveasca. In acest fel, esti sigura ca impactul va fi maxim.
- Inainte de a face vreun pas, verifica discret treptele din fata ta, pentru a detecta orice primejdie sau obstacol evident.
- Daca porti o rochi lunga de bal, ai grija sa-i ridici marginea, ca sa nu te impiedici si sa cazi.
- Ridica-ti barbia,zambeste si apoi tine-te usor de balustrada, ca sa iti mentii echilibrul.
- Paseste gratios pe prima treapta, zambeste in continuare si nu te uita la picioare.
Cum sa accepti un compliment
Pentru a-ti consolida increderea de sine, nu exista nimic mai bun decat complimentele pe care le primesti, chiar daca la inceput te simti stingherita si rosesti. Ar fi o idee foarte buna daca te-ai folosi de aceste mici sfaturi data viitoare cand o prietena iti spune ceva placut despre tine.
- Zambeste si spune "multumesc".
- Fii modeste.
- Intoarce complimentul.
- Nu te incrunta, nu mormai si nu privi in podea.
- Nu spune "Da, stiu".
- Nu arata ca nu ai fi de acord.
Cum sa faci o prima impresie bune
Primele impresii sunt cele care raman de obicei, asa ca urmeaza aceste sugestii pentru a face ca primele ganduri despre tine ale unei persoane sa fie si cele mai bune.
- Tine minte sa te prezinti cu numele complet si sa intrebi care este numele interlocuitorului tau.
- Priveste persoana in ochi, zambeste si nu uita sa vorbesti clar.
- Acorda atentie lucrurilor spuse de cel din fata ta.
- Pune-i intrebari legate de interesele si de pasiunile sale.
- Fii tu insati!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)